KONSTNÄREN ÄR FILOSOFINS MODER

Filosofi, religion, andlighet, psykologi och sociologi har samma källa, och för att finna den måste vi växla över till ett annat spår, lämna texterna och bege oss till målningarna.

I norra Spanien i bergen för 13-14 000 år sedan målade några konstnärer sina enkla bilder av olika slags djur, t.ex. bisonoxar och vildhästar koncentrerade i speciella situationer, förmedlande ett symboliskt innehåll på väggarna i vissa utvalda grottor för en permanent utställning av dessa alster till den grupp av människor som vistades där uppe i Pyreneerna, kanske 3-400 totalt.

Dessa konstnärer hade en direkt skapande kontakt med all-medvetandet och den enkla sociala strukturen dessa människor (några hundratal) levde under hölls symboliskt samman av deras medvetanden genom bland annat denna daglig beskådan av dessa enkla väggmålningar.

För symboliken som höll dem samman var inte bara den högsta möjliga, nerhämtad direkt från tröskeln till all-medvetandet men också själva basen för ett totalt ärligt och öppet pratande telepatiskt med varandra omedelbart från tanke till tanke. Dessa människor var språkligt optiska, de kunde prata med ögonen. De levde tillsammans i fröjd.

Idag har vi teve-apparaten på ungefär samma vis som den symboliska grott-konsten, men de rörliga bilderna är inte direkt symboliska, fast indirekt uppfostrande och indoktrinerande genom att statuera exempel på oss i medvetandet. Och istället för all-medvetandet har vi en massa teve-stationer. Och människorna lever i ångest och i försvar av ego.

En fantastisk degeneration av medvetandet har inträffat. Men denna nedgång (syndafall) är inte mer än 10 centimeter ner från ögonen till munnen, från bilden till ordet, från måleriet till skriveriet, från enkel och symbolisk grott konst ner till tjocka luntor av text som Bibeln, Vedas och Puranas, från telepatiska samtal till oändliga debatter i för och emot, från ögon-förälskelse till argumenterande, övertalande köp-sexualitet, från den universiella bilden ner till den provinsiella dialekten, de olika språk som människor talar har blivit ett galler mellan dem.

Pontus Pilatus frågade Jesus ifall det var sant att han var Guds son. Men Jesus svarade undvikande, han skulle ha svarat att konstnären är Guds son. Vem vet, kanske svarade han så. Och kanske sa han att han kommer från grottorna i Altamira i Spanien.

När prästerskapet bokstavligen sparkade ut konstnärerna från grottorna klipptes den skapande nerven av till all-medvetandet och en imitation av detta absoluta och perfekta all-medvetandet började experimenteras fram av det så kallade prästerskapet som då stegvis tog över makten av den sociala strukturen även om vi inte kan se detta som ett tydligt, specifikt fenomen i samhället förrän för 4200 år sedan.